duminică , aprilie 21 2024
Acasa / Despre noi

Despre noi

Despre noi

Arhivele Olteniei” este o revistă academică publicată de Institutul de Cercetări Socio-Umane „C.S. Nicolăescu-Plopşor” al Academiei Române, care are o apariţie anuală.

Prima serie a revistei a fost publicată în perioada 1922-1943, iar Seria Nouă şi-a început apariţia din anul 1981. Autorii îşi asumă răspunderea pentru ideile exprimate în materialele publicate.

Arhivele Olteniei” este o publicaţie academică recenzată de experţi, adresată profesorilor, cercetătorilor şi doctoranzilor interesaţi de ştiinţele socio-umane. Revista va fi  publicată, în luna decembrie, la Editura Academiei Române, ISSN – L: 1015-9118; ISSN (Print): 1015-9118; ISSN (Online): 2558-8435.

Politica de acces liber. Revista oferă acces liber imediat conţinutului său, având la bază principiul conform căruia accesul liber şi gratuit la cercetare va contribui la realizarea unui schimb mai mare de cunoştinţe la nivel global.

Arhivele Olteniei” nu percepe taxe de procesare pentru autor(i). Toate articolele publicate în paginile revistei sunt în mod liber şi permanent online, fără taxe de abonament sau bariere de înregistrare.

Apariţii pe număr: 200 de exemplare.